Låt Ditt Största Intresse Bli En Inkomstkälla

By
With
Comments Off on Låt Ditt Största Intresse Bli En Inkomstkälla

Om du är en av de miljontals människorna som har fastnat för spelets universum så har man nog, med stor sannolikhet, också tänkt över livet hade kunnat vara om man tjänade pengar samtidigt som man spelade. Med hjälp av den digitala revolutionen så är inte detta längre bara en dröm utan någonting som är väldigt verkligt. Genom uppkomsten av de stora hemsidorna Youtube och Twitch har miljontals människor påbörjat sina spelkarriärer genom att både ladda upp videoklipp, men också livestreama sina färdigheter i spel.

Den senare är det vi kommer att lägga mest krut på i denna artikeln eftersom allt fler börjat att använda sig utav Twitch för att både kolla på sina favoritspelare men också för att många spel livestreamar deras största turneringar där. I denna artikeln så ska vi försöka guida dig till hur man sätter upp sin egna personliga livestream, hur man får den att växa samt hur man tjänar pengar på den.

Hur man börjar att livestreama genom Twitch

livestreamers av spel

Även om det låter som att man måste ha diverse tekniska färdigheter och den nyaste utrustningen så är detta långt ifrån den verkliga sanningen. Att påbörja sin streamingkarriär är väldigt simpelt och kräver inte mer än att du startar upp ett konto på Twitch samt att du använder dig av någon form av streamingtjänst (så som OBS). Det krävs lite tricksande innan man får den exakt som man vill, men det är ingen stress att utföra det direkt utan man kan ta det efterhand.

När man väl fått allting att funka så kan man välja att lägga till både mikrofon och kamera (vilket många streamers väljer att ha, men det är inget måste). Detta är dock helt upp till dig och din budget och efter du fått allting att fungera så är det bara att sätta igång och spela som vanligt.

Hur får man sin livestream att växa?

Det finns ingen självklarhet till hur man växer sin livestream, utan det handlar egentligen bara om att marknadsföra sig samt att man är konsekvent i sitt livestreamande. Det kan handla om att du marknadsför dig när du går online på till exempel Facebook, Instagram eller i andra sociala medier. Men det som alla de stora streamerserna säger är nyckeln till framgång är att man alltid ska se till att ha kul och att man ska försöka hålla ett schema. Detta schemat kan vara att du ska försöka livestreama från 16–20 varje vardag eller 12–20 på helgerna. Gör du detta så kommer du märka att dina följare vet när du går online och de kommer vara lojala till din livestream.

Tjäna pengar på din livestream

När man väl börjat bygga upp sin livestream så börjar man också märka att pengarna börjar rulla in. Detta är för att du som streamer hjälper Twitch växa, vilket gör att de är, i grund och botten, beroende av dig. Genom att folk kollar på reklamer som spelas upp i din livestream så tjänar du en slant per var tusende tittning och betalas ut i slutet av månaden. Du har också möjligheten att få folk att prenumerera till din kanal, vilket kostar dem en liten slant. De får i sin tur titta på din livestream utan att avbrytas av diverse reklamer och att du märker av dem snabbare. Men det finns också donationer som hjälper dig att tjäna in dina stålar. Detta får du i form av rena pengar samt Bits (som är Twitch egen valuta). Dina följare och tittare väljer mängden som de vill ge dig och det anses som väldigt vanligt att göra just detta för att stödja sina favoritstreamers.

Finns chans att spela på dina favoritstreamers

Om du är en av dem som totalt fastnat i något av de största spelen (Dota 2, CS: GO, League of Legends och Fortnite) så är det också vanligt att de största profilerna livestreamar med jämna mellanrum. Detta gör att när det vankas stora turneringar så kan du kolla på deras kanaler och se hur de förbereder sig eller hur de tänker att det ska gå. Detta öppnar också upp för dig som gillar att spela hos spelbolag.

Många av de online casinon som finns idag har börjat inse hur mycket potential det ligger i att kunna erbjuda sina kunder vadslagning på E-sport. Detta gör att många av de största streamerserna som går till de största turneringarna finns att spela på. Så titta över om spelbolagen erbjuder dig odds på de största E-sporterna och förgyll ditt tittande med ett extra element av spänning!