Historien om Justin Bieber

By
With
Comments Off on Historien om Justin Bieber

Den 1 mars 1994 i staden London i Ontario, Kanada föddes Justin Drew Bieber, hans mor Patricia Malette är ensamstående mamma och uppfostrade Justin själv i en låginkomstbostad. Hans far Jeremy Bieber gifte om sig och fick sedan två barn, Justin hade kontakt med sin far under hela sin uppväxt. Justin gillade som barn hockey, fotboll och schack. Dem musikaliska förmågorna höll han i början för sig själv. Ju äldre han blev började han spela fler och fler instrument som piano, gitarr, trummor och trumpet. 2007 deltog Justin i en sångtävling i Stratford med låten ”So sick”, han slutade tvåa. Hans mor la upp klippet på tävlingen på Youtube för att hans familj och vänner skulle kunna kolla, hon fortsatte sedan att lägga upp videos på olika covers som Justin framförde.

Det var sedan 2008 som Scooter Braun stötte på hans klipp på Youtube och bestämde sig för leta reda på Justin och kontaktade sedan hans mor. Braun är jude och detta gjorde att Justins mor var motvillig i början p.g.a hennes kristna tro, men tillslut godkände hon att Justin skulle flyga till Atlanta för att spela in ett demoband. Efter att Justin en vecka senare hade sjungit för Usher, en känd R&B-stjärna skrev han på en kontrakt med Raymond Braun Media Group. Ett samarbete mellan RBMG kom sedan när Justin skrev på kontrakt med Island Records.

2009 släpptes sedan hans första singel ”One Time”, denna blev snabbt en succé och började klättra i topplistorna. Första veckan låg den på 17:e plats på Billboard Hot 100 och på 12:e plats på Canadians Hot 100. Efter släppet fortsatte de att spela in hans debutalbum ”My Worlds” som släpptes 17 november 2009. Då hade ”One Time” redan hunnit bli platinum i Canada och Guld i Australien. Låten ”One less lonley girl” i albumet kom ut på radio och hamnade kort därefter på top 20 i både USA och Kanada. Justins karriär fortsatte här med ett flertal låtar som hamnade på topplistorna, han fick inbjudningar till dem flesta talkshowerna som David Letterman och Saturday night live, han spelade även på Kid´s Choice Awards 2010. En biografidokumentär vid namn ”Justin Bieber: Never say never” gjordes 2011 där man fick följa med på Justins världsturné, första kvällen drog den in 12,4 miljoner dollar. Världen över drog filmen in sammanlagt 98 milj. Dollar.

Justins tredje album ”Believe” släpptes i juni 2012 men redan i mars släppte han första singeln ”Boyfriend” som direkt gick upp på andraplats på US Billboard Top 100.
På senare dagar har han släppt album som ”Purpose”.
Vad gäller Justins privatliv är han starkt kristen och anser att gud är orsaken till att han är här hos oss, han är emot abort och anser att man inte ska ha sex om man inte är kär i personen. 2010 rapporterades det att Justin och sångerskan/skådespelerskan Selena Gomez var ett par, detta höll i tre år då det kom fram 2013 att Justin var singel. Enligt whosdatedwho är Justin för tillfället singel efter hans separation med skådespelerskan Nicola Peltz i juli 2016.